lördagigår var vi ute i nattlivet och vi träffade på några trevliga väktare som vi hängde med rätt länge och vi gjorde seriöst deras kväll. dom sa att dom skulle berätta om oss för deras kollegor och Elise blev nästan överdrivet glad och sa jag har alltid velat bli en historia. vi berättade nog lite för mycket av våra liv men ibland måste man ju bjuda på sig själv.

jag skulle nästan vilja träffa på mig själv någon gång. se och höra hur jag är egentligen, skulle vara mycket intressant. kanske inte lika kul om man inte gillar sig själv men det skulle ju aldrig hända eftersom jag är en sådan trevlig prick. skämt å sido. nu är jag hungrig så ska äta.  

onsdag


det känns som om jag försvinner. har inte lyckats få i mig en måltid sen i fredags och det enda jag har levt på är honungsvatten och nyponsoppa. kunde knappt dricka det heller. 

det värsta var att jag såg hur jag försvann framför spegeln. hur ögonen blev trötta och tomma och huden tappade sin lyster. och varje dag blev det värre. energin låg på noll och jag orkade knappt gå från rum till rum och inte heller orkade jag hålla ögonen öppna. jag behövde mat. energi. men på grund av körtelfeber så kunde jag inte. har aldrig haft så ont i halsen i hela mitt liv. 

väger alldeles alldeles alldeles för lite nu. klarar knappt av att titta mig själv i spegeln för jag tycker det är så äckligt. jag har gått ner minst fyra kilo. och jag är så orolig över hur fan jag ska lyckas gå upp dom kilona igen. hatar min ämnesomsättning. 

i alla fall. det jag egentligen skulle säga är att jag snart är frisk. eller ja. mitt halsont har snart gått över vilket känns helt fantastiskt. dock kan man vara trött och hängig i några veckor, vilket suger, men det kan jag leva med. så länge jag får äta. 

sjukjag är sjuk. sjuk som i kroppsligt sjuk. och det är verkligen jätte jobbigt för jag hatar att vara sjuk. just nu har jag så ont i min hals så jag inte ens kan svälja mitt eget saliv. eller klart jag kan, men det gör ont och mesig som jag är så vill jag helst uppleva så lite smärta som möjligt.  

så jag undviker mat. vilket är jätte jobbigt det med eftersom jag är hungrig. ringde sjukvårdsrådgivningen för att höra om jag måste gå till läkaren men tanten som svara sa att jag skulle äta glass och avvakta. och jag ba "jaha... men jag kan ju inte äta..?". 

och som plus i kanten är det midsommar imorn och jag är så omotiverad som man kan bli. lär sluta med att det blir jag och sjukdomen tillsammans på en härlig dejt i min säng. fin midsommar.

nej jag är inte bitter. 

filosoferar

 
Dagarna börjar flyta in i varandra. Eller, det gjorde dom för länge sedan men jag har försökt behålla fattningen och inte bara flyta med strömmen. Jag gillar inte när dagarna blir till en grötig morgondimma som täcker min annars väldigt dåliga syn (ja, jag har lagt märke till att jag börjat se sämre och jag hatar min kropp för det). När man inte ser något så märker man inte heller något. Jag märkte inte att veckan som var helt plötsligt tog slut. Jag märkte inte pengarna som försvann från kontot eller hur världen bara fortsatte utan att jag riktigt hängde med. 
 
Nu är jag sjuk och nu har jag tid att märka. Jag har tänkt på det; tänk hur mycket man ser utan att egentligen titta. Tänk vad många människor jag vilar ögonen på varje dag utan att egentligen se dom. Tragiskt. 
 
Jag måste bli mer uppmärksam. Säger jag och blundar bort livet. Jag kan bli uppmärksam när jag är frisk. Just nu ska jag bara äta och sova och titta på serier (och jobba) och sen när jag är frisk ska jag börja se saker igen. 

dagen efteråh gårkvällen var så himla lyckad. jag skrev på twitter som jag alltid gör när jag festar och jag känner mig verkligen rätt fjortis när det händer. ändå så händer det varje gång. och jag säger åt mig själv att jag inte ska twittra men jag är antagligen dålig på att lyssna på mig själv. här är lite av vad jag skrev och jag skäms. 

i alla fall. igår var vi Nacka. jag har ingen aning om vart. det var bara väldigt väldigt väldigt mycket skog. vi började vid en sjö, och sen gick vi till en annan sjö. och sen träffade vi på några killar som vi följde med hem på efterfest. dom var jätte trevliga och jag hade verkligen riktigt roligt. just nu vill jag bara tillbaka till den stunden för allt var så bra.

det jobbiga med att träffa folk på fyllan är att man inte vet om man någonsin kommer träffa dom igen men jag fick i alla fall ett nummer så det är väl nått i alla fall. nu behöver jag fyllekäk.

fredag


idag blir det krök. fredag och allt så man får ju passa på när man kan. har bokat in mig på masssa jobb nu också så dagarna börjar försvinna lite. men det gör inget. vill ha pengar och då får jag leva med att slita och arbeta som ett djur.

hoppas på en lyckad kväll och kanske ses vi i fredagsvimlet. världen kan ju trots allt vara skrämmande liten ibland så jag blir nog inte speciellt förvånad om jag stöter på ett ansikte jag känner igen. fred ut!

onsdagjobbade med Oskar idag och jag försökte göra det så ostelt som möjligt men den grabben gör det fan inte lätt för mig. han sa inte ens hej (okej, jag sa inte hej heller men jag log i alla fall vilket han inte gjorde). och sen bara undvik han mig hela kvällen.

jag som sa till honom sista gången vi träffades att jag inte vill att det ska vara stelt för jag orkar verkligen inte det. jag vill bara att det ska vara normalt, som om vi är två bekanta människor som säger hej till varandra och frågar hur den andra mår utan att egentligen bryr sig. så vill jag att det ska vara. 

men självklart. bara för att jag vill något så ska det inte bli så. känns lite som om världen går emot mig, men jag orkar inte ramla en gång till så jag slutar bara bry mig om det där. tänker på annat och för en gång skull så fungerar det faktiskt. ibland är man bra alltså.

Elises studenti måndags tog Elise studenten och jag fick agera fotograf. hon var jätte fin och jag blev nästan lite avundsjuk. vill ta studenten igen. fina Elina. från vänster: Jemina, Elise, Elina, Sebastian och Adam. åh, vad jag blev sugen på flak när jag såg dom hoppa runt där uppe. och vädret var ju perfekt så det kunde ju inte bli annat är bra. 


foto: Kim

sen blev det krogen och jag var i början inte speciellt taggad men kvällen slutade lyckat ändå. att jag kom hem tio minuter innan mamma skulle upp till jobbet säger väl en hel del, det också.

måndag


(foto: Emma)

typ tolv dagar sedan jag tog studenten. försöker komma på hur jag känner egentligen men just nu vet jag faktiskt inte. har kanske inte förstått det rikigt än. till hösten kommer det nog göra mest ont, när livet verkligen får en annan vändning och när folk bara försvinner iväg. är det meningen att jag ska försvinna med? åh. jag vet inte. orkar inte. tar dagen som den kommer och så får hösten komma som en käftsmäll i ansiktet.

jaha, gjort sen sist? har haft tjejmys, läst ut några böcker, gått på studentmottagning, jobbat, fikat, blivit singel igen och jobbat lite till. trodde förresten att jag hade klarat mig från arbetsskador från helgens arbete, men när jag kommer hem visar det sig att jag hade ett rivsår på underarmen. och x antal brännskador. fattar inte hur jag lyckas. 

idag tar min bff studenten och jag ska ut på krogen ikväll med henne och hennes klass för att fira och jag är säker på att det kommer bli riktigt riktigt lyckat.

uppmaning


jag skulle väldigt gärna vilja att folk bloggade lite mer så jag kunde ha lite koll på vad folk gör. så jag får känna mig lite mer delaktig och så jag får något att göra en måndagskväll klockan fem i tolv. jag är trött och rastlös och uttråkad. 

uppmaning till folket: blogga mer. jag gillar att läsa vad andra gör och jag gillar att läsa om livet från någon annans ord. det är dock förutsatt att man skriver bra. klarar inte av folk som skriver förkortningar hit och dit och särskriver och bara inte kan skriva. 

vad ironsikt det vore om jag själv skriver jätte dåligt nu.

söndag


i ondsags bredvid mina fina systrar.

alltså. livet är fint nu. träffade fina Emma idag och vi myste hela dagen. köpte godis och jag åt tills magen var i dubbel storlek. bara pratade om det mesta och helt plötsligt hade det gått tre timmar. hon är fin hon.

och igår shoppade jag böcker. fyra pocketböcker för sjuttio kronor. ett riktigt fynd. gillar egentligen inte att köpa böcker men nu har jag kommit in i en läs-period och jag vill samtidigt fylla på bokhyllan. dock vill jag köpa en ny bokhylla för den jag har är så ful. kanske ska spara ihop lite cash och åka till IKEA. nu när jag är vuxen och så.

nej men ah. jag har bokat in mig på jobb nu och jag är för en gångs skull taggad på jobb. vill bara få ihop pengar så jag kan åka iväg någonstans. kanske London. Paris. Rom. Sydney. bara bort. se nytt. andas nytt. vill se en annan värld samtidigt som jag inte vågar lämna mitt tonårsrum. vill utmana mig själv. 

måste börja med att skaffa pengar. sen får vi se.

RSS 2.0