28 mars

 
Jaha hörni. Här sitter jag och är nyduschad och fräsch. Måste dock klippa håret snart eftersom hela mitt hår är en rishög. Imorgon fyller min syster 18 år och jag mamma och pappa ska fly huset medan hon har fest och äta ute på restaurang. Pappa är sugen på italienskt medan jag inte skulle tacka nej till en blodig köttbit. Vi får se vart vi hamnar men gott lär det bli i alla fall. Och på söndag ska vi åka upp till fjällen och jag längtar efter skidbacken och trånga pjäxor och träningsvärk och varm choklad.
 
Jag har blivit förkyld och nyser cirka var femte minut. Jag blev smittad av Åke, som först blev smittad av mig innan jag blev smittad av honom. Hängde ni med? När den ena väl har blivit frisk blir den andra sjuk osv osv. Så håller det på. 
 
Kul liv va.
 
 

Nattliga tankar

Idag träffade jag Emma. Vi har inte setts på jag vet inte hur länge och herregud vad jag saknat den tjejen. Gav henne en ordentlig kram när vi sågs för det behövde vi båda två. Sen tog vi en fika. Och vi pratade och pratade och pratade. Vi lättade båda två på våra hjärtan och det var så skönt att bara sätta sig ner att lyssna och ge. Jag önskar att vår pratstund skulle blåsa bort både hennes och mina problem men det gjorde det inte. Såklart. Däremot kändes livet lite lättare när vårt kaffe var uppdrucket och det räcker gott och väl det med.
 
Just nu önskar jag mig några saker. 
1. En idé. Något att följa och sträva efter och något att liksom luta sig mot. Jag känner mig vilse och jag vet inte riktigt vilken dörr jag ska våga öppna. Det är cirka 20 dagar kvar tills antagning.se stänger och man inte kan söka något att plugga till hösten. Borde söka något men vad det ska vara har jag ingen aning om. 
 
2. Pengar. Eller inte bara pengar utan ett arbete och något att göra om dagarna. Vill känna mig duktig och behövd. Vill använda mina styrkor och visa att jag duger. Vill att någon ger mig chansen att visa att jag kan men ju längre tiden går utan att någon vill ge mig den chansen desto tröttare blir jag. Vill känna att jag gör något vettigt med mitt liv. 
 
3. En resa. Spelar ingen roll om det är innanför Sveriges gränser eller inte, jag måste bara bort. Är så fruktansvärt trött på Stockholm. Satt på tunnelbanan mitt under rusningstid för någon dag sedan och jag nästan kräktes på stressen och alla dessa människor som hade så bråttom. Jag vill också ha bråttom, men jag vill ha bråttom bort. 
 
4. En dator. Det är väldigt jobbigt att skriva på min ipad och det tar typ 50 år också. 
 
5. Vår. Vill ha värme och att den gråa vardagen försvinner. Känns som vi haft världens längsta vinter och det suger. Jag vill kunna använda mina nya converse som jag köpte idag utan att frysa om fötterna. 
 
Dags att sova. Ska drömma om Åke som inte är här och kramar mig. Är så himla himla glad att jag har honom för annars skulle jag nog inte överlevt vintern. 
 
Puss.

23 mars


Jag är lite fascinerad över att det finns några få som kommer och besöker min blogg varje dag. Skriver ju i princip aldrig. Men det är fint hörrni, det gör mig lite glad att det finns några där ute som vill veta vad jag tänker och vad jag gör.

Under de senaste veckorna har jag bland annat åkt skidor i Sollentuna. Åke följde med och det var första gången han stod på en snowboard. Jag åker ju longboard och det är ju samma sak sa han och jag bara skrattade för jag visste att det är inte alls samma sak. Vet inte hur många gånger han ramlade och det blev en hel del sura miner men innan vi åkte därifrån kunde han åka hela backen ner utan att ramla. Någon fredag (eller om det kanske var en lördag) var vi ute på krogen och det var många skratt och många drinkar och ganska mycket hångel. Lika trevligt som alltid!
En annan dag träffade jag Elise och vi gick en promenad med lilla Texas som inte är så liten längre. Han växer hela tiden och han hoppar och busar och blir alltid glad när man kommer och hälsar på. När man sitter i soffan kommer han och ska sitta i ens knä trots att han är stor nu och väger cirka 30 kilo. Nästa helg kanske jag och Åke ska flyga till Berlin. Jag har fortfarande inget jobb och den förnuftiga delen av mig säger att nej stanna hemma du har inget jobb och du måste spara pengar medan en annan del av mig skriker åk åk åk åk bara. Det skulle faktiskt vara så skönt att vara någon annanstans för en gångs skull. Behöver vara lite ung och dum och vill se nya människor och andas en annan luft. Glömma vardagen för ett tag. Allt det där med att söka jobb och söka plugg och fixa körkort och spara i pengar. Måste bara få göra något annat. 

Min syster fyller 18 år om mindre än en vecka och det känns så fel. Åke och jag har varit tillsammans i över fem månader och igår sprang jag hem till Tessi för jag orkade inte vara hemma och det var det bästa jag gjort på länge, vad jag har saknat den familjen. Mår så bra när jag sitter i deras soffa och äter ostbollar. 

Nu behöver jag inte blogga igen på cirka 1 månad eftersom jag skrev så långt!! Nej skoja. Hoppas det är fint med er alla. Puss. 

frågorHur har din dag varit?

Rensade igenom skrivbordslådor och hittade gamla papper som gjorde mig nostalgisk. Sedan ringde ett okänt nummer som visade sig vara ett jobb och redan imorgon ska jag provjobba. Har inte fått några kramar och pussar och det saknar jag. Annars bra dag!

Vilket är ditt största beroende?
Inte bara lördagsgodis utan alla dagars godis. Och min mobil. Och att smygfotografera folk jag känner när dom ser roliga ut. Och såklart Åke. Vad gör du när ingen annan ser?
Småäter och fotar mig själv.

Vad beställer du på krogen?
Cider oftast. Men om jag är på DAAM brukar jag beställa redbull-vodka.

Vilken är din största skräck?
Att jag ska vakna upp någon dag och vara gammal och inte ha hunnit göra allt jag vill göra.

Vad har du funderat över på sistone?
Utbildning tänker jag på nästan hela tiden. Vad vill jag bli, vad ska jag plugga osv. Och jag har även tänkt väldigt mycket på Therese som jag saknar så mycket.Vad var det konstigaste som hände i helgen?
En man på cirka 40 år ville bjuda mig på kaffe någon dag men jag sa nej jag dricker inte kaffe. Lite udda mest.

Vem är den mest kända människan du talat med?
Tror att det kan vara Jan Guilliuo. Han som skriver böcker. I alla fall, när jag jobbade med SvD så började jag sälja in en prenumeration till honom. Förstod inte att det var han förens efter. Fast nu kommer jag ihåg att jag pratat med Morgan Alling också. Komikern. Det var också med SvD haha. Kan mycket väl ha träffat halva Stockholm när jag arbetade med det jobbet.

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
“Men what”, blandar med engelska ord när jag pratar och det är egentligen väldigt fult. Men kan inte låta bli för det blir mycket roligare då.

Vad ser du fram emot just nu?
Att få jobba imorgon, vilket jag inte gjort på cirka två månader. Och att börja gymma med Elise och bli muskelknutte. Och torsdag för då har jag planerat att våldgästa Therese.


Lånade frågorna från den här bloggen.

RSS 2.0